![](/libraries/images/1px.gif)
Miód kremowany z cytryną liofilizowaną i imbirem 220g
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
Opis
Miód kremowany z cytryną i imbirem to połączone miodu wielokwiatowego pochodzącego z polskich pasiek z cytryną prosto z Włoch i świeżym imbirem. Idealna opcja na śniadanie dla Twojej rodziny, a w szczególności dzieci. Jest to doskonałe połączenie trzech naturalnych produktów, które są miksturą podnoszącą odporność naszego organizmu oraz zwalczają ból gardła, kaszel i gorączkę. Warto dodać taki miód do wody lub herbaty.
Skład: miód wielokwiatowy 92%, cytryna liofilizowana 7%, imbir 1%.
Miód wielokwiatowy, dzięki licznym substancjom aktywnym biologicznie doprowadzającym do szybkiego przyswajania energii ma zastosowanie w sporcie i branży fitness. Ponadto stosuje się go w niektórych schorzeniach nerek oraz dróg moczowych. Będzie także polecany pacjentom z chorobą wrzodową żołądka i dwunastnicy. Zawarty w nim bor ma wpływ na prawidłową budowę kości i pracę tarczycy.
Cytryna liofilizowana to mrożony i suszony owoc w postaci proszku zachowująca swoją pełną wartość odżywczą oraz smak. Proces liofilizacji pozwala więc otrzymać produkty pełnowartościowe. Co równie istotne, nie stosuje się w jego trakcie żadnych konserwantów.
Wartość odżywcza w 100g produktu wynosi: 1325 kJ/315 kcal, tłuszcz 0,3 g; w tym kwasy nasycone <0,1 g; węglowodany 74,7 g; w tym cukry 74 g; białko 1,2 g; sól 0 g.
Produkt Polski.
Opakowanie: 10 sztuk.